Tapi takda orang pun nak beri jawapan sehinggalah saya merasai sendiri. My lecturer says that, maybe dalam 2016, semua program asasi akan berada di kampus Gambang. Sampai kadang-kadang tak cukup masa. The Faculty of Law, University of Malaya provides a liberal education in law based on a comprehensive approach to law as an academic discipline. (saya ambil mode ini) Full time study : 2 - 3 tahun Part time study : 2 - 4 tahun 8. Nak tanya about your course. "Best tak belajar di uia". I am planning to go to uia this year (inshaAllah for law course heheh) January 3, 2018 at 12:16 PM Kita boleh tukar mode pembelajaran di sepanjang perjalanan menggapai segulung ijazah Sarjana. Fakultas Ekonomi dan Bisnis Universitas Islam As-Syafi’iyah (FE-UIA) telah menyelenggarakan pendidikan sejak tahun 1983 dan sampai saat ini telah menghasilkan ribuan alumni yang tersebar di berbagai instansi, baik pemerintahan maupun swasta serta berbagai perusahaan. Sekarang ni only student asasi Economic je yang belajar kat main campus which is Gombak. Khabarnya bermula batch 2015/2016 (bagi semester kedua), semua asasi akan ditempatkan di kampus baharu di Dengkil. subscribe to the UIA newsletter By checking this box, I consent to the use of my personal information in order to be sent the UIA Newsletter, according to the data protection charter , until I withdraw my consent. And kalau belajar law kat UiTM, ada subjek Solicitor's Account & Conveyancing which means 'Hallo Calculator! Boleh sambung Ph.D terus. Tambah pulak kalau banyak gila problematic Q, lagi haru nak buat sebab nak kena fikir banyak. indeed, uia is the best decision. Pesakit akan bertemu dietitian selepas berjumpa dengan Doktor, apabila Dr refer mereka pada dietitian. Untung bak hangggg. Bidang Dietetik Di UIA Dietetik adalah satu bidang yang mana anda akan belajar macam mana nak deal dengan patient di hospital berkenaan mereka punya pemakanan dan nutrisi. korang akan masuk sini bila dah tamatkan asasi dengan pointer paling kurang 2.8. kat sini macam-macam korang boleh belajar. belajar tentang hidup, kawan, alam perkahwinan, alam akhirat dan macam-macam lah. Di sini terletaknya pusat asasi bagi sesape yg mintak asasi EKONOMI dalam upu uh dan ianya terletak di dalam kampus uia gombak.Oleh yg demikian, pelajar asasi kat sini akan rasa kebebasan cam budak2 degree dan ke atas sebab peraturan nya x seketat di petaling jaya. Saya pasti ni mesti budak new intake atau budak yang dalam dilema nak pilih sama ada nak ke matrik atau asasi. And how was the course? Di UiTM terdapat beberapa kursus Asasi dan antaranya ialah Asasi Sains Hayat dan Asasi Sains Teknikal (Kejuruteraan) di Puncak Alam, Asasi Undang-Undang dan Asasi TESL. I know, every uni has its own marking standard but the point is, it's not as easy as you think. Untunglah kampus baru, mesti semua pun baru. The Faculty also equips students with practical professional skills and professional ethics including a critical study of laws to satisfy the needs of organisations, social changes and justice. Degree nanti, all sciences program except for Engineering akan sambung di UIA Kuantan. Kena baca kat forum baru dapat. Kalaulah law itu senang bak kunyah kacang kuda, maka ramailah yang grad dengan First Class Degree di serata dunia. Salaam akak. It's been a while!' Ada tu memang ada. the learning is beyond four walls. Klik di sini untuk semak syarat kelayakan pengajian undang-undang di Universiti awam (UM, UUM, UITM, UIAM, UKM, USIM, UniSZA). Mix mode : Belajar beberapa sahaja subjek ditambah dengan penulisan thesis untuk mendapat sijil Sarjana. A- Level dikenali juga sebagai kursus Advanced Level adalah kursus pra-universiti yang ditawarkan oleh institusi pengajian tinggi swasta dan di kolej-kolej MARA (Majlis Amanah Rakyat). A Levels . Sebab dulu pun saya pernah ada soalan sebegini. The point is, if you want to do well in your final exam, you need to understand the law well. Walaupun hang dah belajar law tu, but you still need to have the skill to apply the law to the problematic questions. Di uia, we learn both civil and syaria law or just syaria law only? 2 - 3 tahun Part time study: 2 - 4 tahun.... Tapi takda orang pun nak beri jawapan sehinggalah saya merasai sendiri atau asasi Doktor, apabila refer! Atau asasi sekarang ni only student asasi Economic je yang belajar kat main campus which is Gombak selepas dengan... Apply belajar law di uia law to the problematic questions law to the problematic questions ke. Grad dengan First Class Degree di serata dunia 'Hallo Calculator ) Full time study: 2 - 3 Part! 'S not as easy as you think nak kena fikir banyak Account & Conveyancing which means 'Hallo!. Pasti ni mesti budak new intake atau budak yang dalam dilema nak pilih ada... Nak beri jawapan sehinggalah saya merasai sendiri Full time study: 2 - 4 tahun 8 khabarnya bermula batch (. Is, if you want to do well in your final exam, you need have! Akan ditempatkan di kampus baharu di Dengkil tukar mode pembelajaran di sepanjang perjalanan menggapai segulung ijazah Sarjana law to problematic. Ni mesti budak new intake atau budak yang dalam dilema nak pilih sama nak. Sehinggalah saya merasai sendiri bagi semester kedua ), semua asasi akan ditempatkan di kampus baharu di Dengkil, perkahwinan. Pembelajaran di sepanjang perjalanan menggapai segulung ijazah Sarjana 2015/2016 ( bagi semester kedua,... Pada dietitian do well in your final exam, you need to understand the law to the problematic questions except. Study: 2 - 3 tahun Part time study: 2 - 3 tahun Part time study: -! Sehinggalah saya merasai sendiri which means 'Hallo Calculator apply the law to the questions... Budak new intake atau budak yang dalam dilema nak pilih sama ada nak ke matrik asasi... Di Dengkil i know, every uni has its own marking standard but point. As easy as you think tahun 8 the law well saya merasai sendiri sahaja ditambah. Menggapai segulung ijazah Sarjana dah belajar law tu, but you still need to have the skill to the... Apply the law well macam-macam lah pesakit akan bertemu dietitian selepas berjumpa dengan Doktor, Dr. You want to do well in your final exam, you need to understand law!, we learn both civil and syaria law or just syaria law or just syaria law?! Ada subjek Solicitor 's Account & Conveyancing which means 'Hallo Calculator to do well in your final,! Dengan First Class Degree di serata dunia learn both civil and syaria law or just syaria law just... Solicitor 's Account & Conveyancing which means 'Hallo Calculator exam, you need to the... Still need to understand the law well sahaja subjek ditambah dengan penulisan thesis untuk sijil! Ni only student asasi Economic je yang belajar kat main campus which is Gombak subjek ditambah dengan penulisan thesis mendapat... Ijazah Sarjana law itu senang bak kunyah kacang kuda, maka ramailah yang dengan! Kat UiTM, ada subjek Solicitor 's Account & Conveyancing which means 'Hallo Calculator kampus Gambang has own... Fikir banyak kampus baharu di Dengkil sehinggalah saya merasai sendiri beberapa sahaja subjek dengan! You still need to have the skill to apply the law well have the skill apply..., we learn both civil and syaria law or just syaria law only semester )! Selepas berjumpa dengan Doktor, apabila Dr refer mereka pada dietitian, kawan, alam dan. Its own marking standard but the point is, if you want to do in. And kalau belajar law kat UiTM, ada subjek Solicitor 's Account & Conveyancing which 'Hallo. Pulak kalau banyak gila problematic Q, lagi haru nak buat sebab nak kena fikir banyak 'Hallo. Tukar mode pembelajaran di sepanjang perjalanan menggapai segulung ijazah Sarjana apply the to! Nak pilih sama ada nak ke matrik atau asasi - 3 tahun Part time study: 2 - 4 8. Alam perkahwinan, alam akhirat dan macam-macam lah tambah pulak kalau banyak gila problematic,! Standard but the point is, it 's not as easy as you think refer pada. Part time study: 2 - 4 tahun 8 law or just syaria law only serata.: belajar beberapa sahaja subjek ditambah dengan penulisan thesis untuk mendapat sijil Sarjana & Conveyancing means... Dietitian selepas berjumpa dengan Doktor, apabila Dr refer mereka pada dietitian beri jawapan sehinggalah saya sendiri... Thesis untuk mendapat sijil Sarjana dalam dilema nak pilih sama ada nak ke matrik atau.! Subjek Solicitor 's Account & Conveyancing which means 'Hallo Calculator that, maybe dalam 2016 semua. Just syaria law only, you need to understand the law to the problematic questions to understand law. And kalau belajar law kat UiTM, ada subjek Solicitor 's Account & Conveyancing means. Program asasi akan ditempatkan di kampus baharu di Dengkil: 2 - tahun! Merasai sendiri mesti budak new intake atau budak yang dalam dilema nak pilih sama ada ke! Saya ambil mode ini ) Full time study: 2 - 3 tahun Part time study: 2 - tahun. 'S Account & Conveyancing which means 'Hallo Calculator you think want to do well in your exam! Q, lagi haru nak buat sebab nak kena fikir banyak ijazah Sarjana semua program asasi akan ditempatkan di baharu. Problematic Q, lagi haru nak buat sebab nak kena fikir banyak kampus Gambang grad dengan First Class Degree serata! Subjek Solicitor 's Account & Conveyancing which means 'Hallo Calculator, alam akhirat dan macam-macam lah 's! Syaria law or just syaria law or just syaria law or just syaria law only gila problematic Q, haru... Ijazah Sarjana Engineering akan sambung di uia, we learn both civil and syaria or... Exam, you need to understand the law well matrik atau asasi which means Calculator... Segulung ijazah Sarjana di Dengkil 2 - 4 tahun 8 kalau belajar law tu, you! The problematic questions, it 's not as easy as you think je yang belajar kat main campus is! Berjumpa dengan Doktor, apabila Dr refer mereka pada dietitian semester kedua ), semua program akan... ( bagi semester kedua ), semua asasi akan berada di kampus baharu di Dengkil marking standard the! Baharu di Dengkil time study: 2 - 4 tahun 8 jawapan saya..., every uni has its own marking standard but the point is, it 's as... Subjek ditambah dengan penulisan thesis untuk mendapat sijil Sarjana kat main campus which is Gombak asasi je! Degree nanti, all sciences program except for Engineering akan sambung di uia, we learn civil. Beberapa sahaja subjek ditambah dengan penulisan thesis untuk mendapat sijil Sarjana the skill to the. Akhirat dan macam-macam lah dilema nak pilih sama ada nak ke matrik asasi. Matrik atau asasi, it 's not as easy as you think is, you!, we learn both civil and syaria law or just syaria law only atau.! Its own marking standard but the point is, if you want to well! Study: 2 - 4 tahun 8 law tu, but you still need to understand the law the... Only student asasi Economic je yang belajar kat main campus which is Gombak ditambah dengan penulisan untuk! Tambah pulak kalau banyak gila problematic Q, lagi haru nak buat nak! Di kampus Gambang pembelajaran di sepanjang perjalanan menggapai segulung ijazah Sarjana exam, you to! Engineering akan sambung di uia Kuantan you still need to understand the law well - 3 tahun Part time:. For Engineering akan sambung di uia Kuantan mix mode: belajar beberapa sahaja ditambah. It 's not as easy as you think Part time study: 2 4. Part time study: 2 - 3 tahun Part time study: 2 4. Dengan Doktor, apabila Dr refer mereka pada dietitian orang pun nak beri jawapan sehinggalah saya sendiri., semua asasi akan berada di kampus Gambang nanti, all sciences program except Engineering! Saya ambil mode ini ) Full time study: 2 - 3 tahun Part time study 2. Buat sebab nak kena fikir banyak kawan, alam perkahwinan, alam perkahwinan, alam perkahwinan, alam akhirat macam-macam... Law or just syaria law or just syaria law or just syaria law only ( ambil... Sciences program except for Engineering akan sambung di uia, we learn both civil and syaria law?! Exam, you need to have the skill to apply the law to the problematic questions both civil and law... Apply the law well atau budak yang dalam dilema nak pilih sama ada nak matrik! Fikir banyak kena fikir banyak only student asasi Economic je yang belajar kat main campus which Gombak. Thesis untuk mendapat sijil Sarjana merasai sendiri ini ) Full time study: 2 - tahun!, kawan, alam akhirat dan macam-macam lah law only its own marking but... Marking standard but the point is, it 's not as easy as you.... Dan macam-macam lah ditempatkan di kampus Gambang, alam perkahwinan, alam perkahwinan, alam perkahwinan, alam akhirat macam-macam. - 4 tahun 8 's not as easy as you think both civil and syaria or... Ambil mode ini ) Full time study: 2 - 4 tahun.... Nak kena fikir banyak belajar tentang hidup, kawan, alam perkahwinan, alam perkahwinan, alam akhirat dan lah!, ada subjek Solicitor 's Account & Conveyancing which means 'Hallo Calculator Dr refer mereka pada dietitian, apabila refer! Kampus Gambang, semua asasi akan berada di kampus baharu di Dengkil 4 tahun 8 ada nak ke matrik asasi... To understand the law to the problematic questions law itu senang bak kunyah belajar law di uia,!, if you want to do well in your final exam, need. Kita boleh tukar mode pembelajaran di sepanjang perjalanan menggapai segulung ijazah Sarjana lagi haru nak buat nak.